نارس بودن گوجه فرنگی
نارس بودن گوجه فرنگی (4 علت مهم + پیشگیری و درمان)

آنچه در این مطلب می خوانیم :

زمان کشت گوجه‌فرنگی در هر منطقه‌ای فرق میکنه و وقتی به آخرای کشت می‌رسیم، درصد نارس بودن گوجه فرنگی بالا میره. شاید بگید خب این موضوع نگرانی زیادی نداره، ولی یک کشاورز خیلی خوب میدونه که اگه وسطای زمان کشت گوجه‌فرنگی با همچین چیزی مواجه بشیم، قطعاً با یک چالش روبرو هستیم!

حالا باید بدونیم این چالش چرا به وجود میاد و چطوری میشه از دستش خلاص شد، مثلاً این نارس بودن میتونه به خاطر یکی از بیماری های گوجه‌فرنگی ایجاد بشه. پس با ما همراه باشین تا صفر تا صد دلیل سبز بودن گوجه فرنگی رو بهتون بگیم.

Call to Action

علت نارس بودن گوجه فرنگی

ما زمانی گوجه‌فرنگی‌ها را می‌چینیم که قرمز شده باشند؛ در واقع باید بگوییم که قرمز شدن گوجه‌فرنگی اولین علامت رسیدن این محصول است. کشاورزان پس از رشد کامل بوته‌های گوجه‌فرنگی شاهد تعداد زیادی محصول سبزرنگ خواهند بود. این محصولات سبزرنگ بعد از مدتی باید زرد و نارنجی شده و در نهایت به رنگ قرمز دربیایند.

گاهی در اثر کمبود لیکوپن روند رسیدن گوجه‌فرنگی‌ها مقداری طولانی می‌شود و ما با گوجه‌فرنگی‌های نارس مواجه می‌شویم. نارس بودن گوجه فرنگی چه عللی دارد؟ ما در گوجه یار با تحقیقات فراوان به چهار دلیل مختلف در نرسیدن این محصولات پی برده‌ایم که در ادامه آنها را معرفی می‌کنیم.

علت نارس بودن گوجه فرنگی

1. تأثیر دما و نور نامناسب در نرسیدن گوجه‌فرنگی

اولین و مهم‌ترین علت قرمز نشدن گوجه فرنگی شرایط محیطی نامناسب است. دما و نور نامناسب بوته‌ها تأثیر زیادی در نرسیدن محصولات دارند. دمای بین 12 تا 32 درجه سانتی‌گراد بهترین شرایط دمایی برای سنتز لیکوپن و قرمز شدن گوجه‌فرنگی است.

رسیدن نور کافی و متعادل به گوجه‌فرنگی‌ها نیز عامل مهمی در رسیدن آنها به شمار می‌رود. نور کم و نور زیاد هر دو برای گوجه‌فرنگی مضر هستند و شما باید به رسیدن نور مستقیم و کافی به محصولات خود دقت داشته باشید.

اگر با مشکل خرابی میوه‌ها مواجه هستید، دلایل پوسیدگی گوجه فرنگی را حتما بخوانید.

2. تأثیر کمبود مواد مغذی در نرسیدن گوجه‌فرنگی

یکی دیگر از علل نارس بودن گوجه فرنگی کمبود عناصر مورد نیاز آن است. فسفر و پتاسیم دو عنصر بسیار مهم در روند رشد و رسیدن گوجه‌فرنگی هستند که از طریق خاک دریافت می‌شوند. ما می‌توانیم با کوددهی در زمان‎های مناسب به جذب این عناصر توسط گیاه کمک کنیم و گوجه‌فرنگی‌هایی قرمز و خوش‌عطر داشته باشیم.

تأثیر کمبود مواد مغذی در نرسیدن گوجه‌فرنگی

3. تأثیر آبیاری نامناسب در نرسیدن گوجه‌فرنگی

گیاهان مواد مغذی داخل خاک را به ‌صورت محلول در آب بالا می‌کشند. این مواد همراه با آب از طریق آوندهای گیاهان جریان یافته و به بخش‌های مختلف گیاه می‌روند. اگر شما بوته‌های گوجه‌فرنگی را در بازه‌های زمانی منظم آبیاری نکنید، گوجه‌فرنگی‌ها دیرتر از حد معمول می‌رسند و سبز می‌مانند.

4. تأثیر آفات و بیماری‌های مختلف در نرسیدن گوجه‌فرنگی

آفات و بیماری‌ها همواره یکی از نگرانی‌های کشاورزان هستند؛ زیرا ممکن است در یک چشم به‌هم‌زدن تمام زحمات آنها را به باد دهند. بیماری ویروسی پیچیدگی برگ، پوسیدگی پیتیومی قارچی و اختلالات آوندی در اثر قارچ‌ها سه نوع بیماری مهم هستند که در سبز بودن گوجه فرنگی نقش دارند.

تأثیر آفات و بیماری‌های مختلف در نرسیدن گوجه‌فرنگی

درمان نارس بودن گوجه فرنگی

تنها راه درمان قرمز نشدن گوجه‌فرنگی، کوددهی منظم است. شما می‌توانید از انواع کود برای زود رسیدن گوجه فرنگی استفاده کنید؛ اما برخی کودها بیشترین تأثیر را در این زمینه دارند و نتایج قابل قبول‌تری را به شما می‌دهند.

گوجه‌فرنگی‌هاتون لکه زده؟ حتما مقاله لکه روی برگ گوجه فرنگی را بررسی کنید.

کودهای حاوی فسفات

فسفر یکی از عناصر اصلی در رشد ریشه و قسمت‌های مختلف گیاه محسوب می‌شود. دادن کودهای دارای فسفات در بازه‌های زمانی منظم و تقویت خاک نتایج خوبی را در قرمز شدن گوجه‌فرنگی‌ها به دنبال دارد.

کودهای حاوی فسفات

کودهای حاوی پتاسیم

دلیل سبز بودن گوجه فرنگی می‌تواند کمبود پتاسیم باشد؛ از همین رو استفاده از کودهای حاوی پتاسیم روش خوبی برای کمک به رسیدن گوجه‌فرنگی‌ها به شمار می‌رود.

کودهای حاوی نیتروژن

نیتروژنی که از خاک به گوجه‌فرنگی می‌رسد، در افزایش شاخ‌وبرگ و میوه‌دهی بوته‌ها تأثیر بسزایی دارد. اگر طبق اصول برای درمان نارس بودن گوجه فرنگی از کودهای نیتروژنی استفاده کنید، قطعاً نتایج خوبی خواهید گرفت.

کودهای حاوی نیتروژن

گاز اتیلن

گوجه‌فرنگی‌های رسیده گاز اتیلن را منتشر می‌کنند که به‌مرورزمان سبب رسیدن باقی گوجه‌فرنگی‌ها می‌شوند. برای مثال، شما می‌توانید یک سبد گوجه‌فرنگی نرسیده را بچینید و چند گوجه‌فرنگی کاملاً رسیده را در آن قرار دهید، پس از چند روز تأثیر این گاز را به طور واضح خواهید دید.

پیشگیری از نارس بودن گوجه فرنگی

برای پیشگیری از این معضل مهم، ابتدا باید تمامی علل نرسیدن گوجه‌فرنگی را بررسی کنید. شما با شناسایی این علل می‌توانید شرایط را کنترل کرده و در صورت نیاز اقدامات خود را اصلاح کنید تا محصولاتی با کیفیت بالا داشته باشید.

کشاورزان عزیز می‌توانید از روش‌های زیر برای محصولات مختلف مزرعه‌تان بهره ببرید:

  • مزرعه خود را به ‌صورت دقیق و منظم آبیاری کنید.
  • از غنی بودن خاک مزرعه مطمئن شوید، در غیر این صورت از کودهای مختلف استفاده کنید.
  • رسیدن دما و نور کافی به بوته‌های گوجه‌فرنگی را بررسی کنید.
  • از رسیدن آفات و بیماری‌های مختلف به مزرعه خود حتی‌الامکان جلوگیری کرده و در صورت نیاز از سم‌های مخصوص استفاده کنید.

Prevention of unripe tomatoes with natural effective methods

بهترین کود برای قرمز شدن گوجه‌فرنگی را از کجا بخریم؟

ما یک مجموعه تخصصی برای کشاورزان علاقه‌مند به کشت گوجه‌فرنگی با نام گوجه یار تأسیس کردیم. در این مجموعه بزرگ انواع بذرها، نشاها و کودهای مخصوص گوجه‌فرنگی را با بهترین کیفیت‌ها آماده می‌کنیم و به دست مشتریان عزیزمون می‌رسونیم. ما حتی مشاوره کشت گلخانه هم داریم تا شمایی که نیاز به مشورت با یک کارشناس داری، خیلی زود کارت راه بیفته.

سخن پایانی

یکی از معضلات بزرگ کشاورزان نارس بودن گوجه فرنگی در زمان فروش و تقاضای بالای آن است. این معضل می‌تواند به دلیل بیماری یا شرایط محیطی نامناسب ایجاد شود و از طریق برخی کودها نیز قابل ‌درمان است. روش‌هایی نیز برای پیشگیری از آن وجود دارد که برای تمامی محصولات مزرعه کاربرد دارند.

سؤالات متداول

  1. برای پیشگیری از نرسیدن گوجه فرنگی چند بار مزرعه را کوددهی کنیم؟

2 تا 3 بار در طول فصل کشت گوجه‌فرنگی

  1. رنگ قرمز گوجه فرنگی از چه چیزی نشأت می‌گیرد؟

از ترکیبی به نام لیکوپن و هر چیزی که از سنتز این ترکیب پیشگیری کند سبب نرسیدن گوجه‌فرنگی می‌شود.

  1. چگونه می‌توانیم از نرسیدن گوجه فرنگی مطمئن شویم؟

از رنگ گوجه‌فرنگی و همچنین بافت داخلی آن

Call to Action

"این مطلب با تائید کارشناسان گوجه یار منتشر شده است"

به دلیل اهمیت و حساسیت در ارائه اطلاعات کشاورزی، تمامی مطالب گوجه یار توسط تیم تولید محتوا با تایید نهایی کارشناسان ارشد منتشر می‌شود. گوجه یار خود را مسئول ارائه اطلاعات جامع، دقیق و درست در حوزه کشاورزی می‌داند و در این مسیر از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *